MEB TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI

Ana Sayfa » Eğitim » MEB TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI

img_7078-300x192

MEB TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Dostu Şehir Ankara Uygulamaları koordinesinde farklı meslek grupları ve branşlarından oluşan 45 kişilik bir çalışma ekibi ile “Taslak Öğretim Programları Çalıştayı ”  düzenlendi.  Millim Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca veliler, öğrenciler ve sivil toplum  kuruluşlarının görüşüne açılan Taslak Öğretim Programları 172 sınıf düzeyi için 53 dersten hazırlanarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren 1. Sınıflar 5. Sınıflar ve 9. Sınıflarda uygulanmaya başlaması öngörülmektedir.

Avukat, lokantacı, öğretim üyesi, antrenör, ölçme değerlendirme uzmanı, öğretmen, mühendis, halk ozanı, polis memuru, eğitim yöneticisi, bilim doktoru, doktor, başhekim, fizikçi, sarraf, yaşam ve eğitim koçu, yazar, şoför, milletvekili danışmanı, gazeteci, maarif müfettişi, veteriner, fotoğrafçı, memur ve farklı branşlardan öğretmenler dahil olmak üzere 45 farklı meslek grubu program ile ilgili görüş ve düşüncelerini ortaya koydular.

İlk bölümü tanışma ile başlayan çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Vefa BARDAKCI “ çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitiminde ulusal ve uluslararası alanda gelişmeleri göz önünde tutanak taslak programın oluşmasına en önemli katkıyı sizler yapacaksınız” dedi. Daha sonra gruplar halinde çalışmaları ayrı ayrı odalarda sürdüren ekip son olarak da Anakara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Salonunda grup sözcüleri vasıtasıyla paylaşılan konuları özetlediler.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan İhsan YALÇINKAYA “ Bizler Ankara Çocuk Dostu Şehir Uygulamaları Bölümü olarak bir ilke daha imza atarak böyle bir çalıştayı tertip ettik. Milli Eğitim Bakanlığınca internet ortamına getirilen getirilen bu taslak programda çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini ilgilendiren sorumluluğa ortak olmak üzere buradayız. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Çok seviyeli bir çalışma yaptık. Çalıştaya katılan tüm arkadaşlar düşüncelerini açık yüreklilikle ifade ettiler. Bunların sonuçlarını bakanlığımıza ileteceğiz. Eğitim ile ilgili meselelerini çözen milletler bütün sorunlarını en kolay şekilde çözerler. Biz eğitimciler ilkokulda çocuklarımızın mayalarını kararız, ortaokul ve lise döneminde sütunlar oluşur, yüksekokul da ise ince işçilik yaparlar. Bu süreçte hepimizin çokça sorumlulukları vardır. Bizler bilgi çağını yaşıyoruz. Çocuklarımız bir eliyle telefonla konuşurken diğer eliyle bilgisyardan arkadaşına mesaj göndermekte aynı anda gözüyle de televizyon izlemektedir. Her üç öğrenciden ikisi süper aktif tavır sergilemektedir. Önümüzdeki yıl üretilecek olan bilgi son beş bin yıl içerisinde üretilmiş olan bilgiden daha fazla olacağı tahmin edilmektedir. Bu günün okula başlayan öğrencileri muhtemelen 2030 yılında işe başlayacak 2070 yılında emekli olacaklardır. Bu çocuklara devletimiz en önemli projelerinden olan 2023- 2053 ve 20071 hedeflerinin bir kısmı inşa edicileri bir kısmı yaşayıcıları bir kısmı da kendilerinden sonrakilere tevdi edicileri olarak tarihi süreçte yerlerini alacaklardır. Bizler eğitim motiflerimizi küreselleşmemin muhtelif lisanıyla örtüştürüp, karşılaştırıp ülkemize ve milletimize üsluplu bir uyarlama yaparsak ancak ulusal ve uluslar arası alanda mukayeseli bir üstünlük tesis edebiliriz. İşte o zaman zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edebilecek kadar gözü keskin bir gençlik yetiştirebiliriz. İşte o zaman kardeşliğin, kadirşinaslığın ve kaderdeşliğin bağlarını güçlendiren bir gençlik yetiştirebiliriz. İşte o zaman kendi medeniyetinin ve köklerinin şuurunda bütün insanlığın muhatap aldığı ve bütün insanlığı muhatap alan bir gençlik yetiştirebiliriz. İnanç ve irfan kutubu olarak güçlükleri sinesinde eriten bir gençlik cevheri de bu necip milletin sinesinde zaten vardır. Okullarımızda çevrede ve her yerde çakmak çakmak gözlerinden fışkıran inanmışlıklarıyla coşku ve heyecanıyla bu gençliği biz görüyoruz ve tanıyoruz. Katıldığınız için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyor, yüzünüzden tebessüm, kalplerinizden sevgi, bedenlerinizden sağlık hiç eksik olmasın temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi

Toplantını Aşık Selahattin DÜNDAR’ ın sazı eşliğinde doğaçlama dile getirdiği “ taslak program ” türküsüyle sona erdi.

img-20170205-wa0005img-20170205-wa0002img-20170205-wa0003img-20170205-wa0006
img_7152-300x251

Sosyal ve kültürel etkinlikler, çocuk ve genç ruhun temizliği, tokluğu, süsünü ve inancını ihmal eden her türlü tavrı iyiye yöneltir.