ETKİLİ İLETİŞİM İÇİN DRAMA SINIFI AÇTIK
Bir düşünceyi beden diliyle, hareket ederek, devinimle anlatıma yöntemi olan drama öğrencilerin reflekslerinin daha kuvvetli olması anında karar verme mekanizmalarının daha hızlı çalışmasını amaç ediniyor ve bu kapsamda eğitim vermeyi hedefleyen Çocuk Dostu Şehir Ankara Uygulamaları kapsamında Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Ankara Kalkınma Ajansı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı’nın ortak projesi ile oluşturulan Drama ve etkili iletişim okuma ile geleceğime yön veriyorum projesi kapsamında belirlenen okullar arasından Polatlı Ruhiye İrfan Yurt Seven İlkokulunda drama sınıfı açılışı yapıldı.
Polatlı İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Belediye Başkan Vekili Tekin ÇELİK, İlçe Jandarma Komutanı Özcan DEMİREL’ inde katıldığı toplantıda konuşma yapan İhsan YALÇINKAYA, ” Bizler, öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemini çok iyi biliyoruz. Çocukların ve gençlerimizin özgüven oluşturmaları, var olan yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri, sosyalleşebilmeleri için faaliyetler üretiyoruz. Sosyal ve Kültürel faaliyetlere katılan çocuklarımızın başarılarının artığını görmekteyiz. İşte dramada tam bu noktada çocuklarımızın reflekslerinin daha kuvvetli olmasını ve anında karar verme mekanizmalarının daha hızlı çalışmasını amaç ediniyor. Bu bakımdan bu gün burada yapmış olduğumuz açılışın önemi büyüktür ” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhanettin SÜTÇÜ, Şube Müdürleri, Siyasi Partilerin yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri öğrenciler ve öğretmenler ile Çocuk Dostu Şehir Ankara Uygulamaları İl ve İlçe koordinatörleri katıldı.
Sosyal ve kültürel etkinlikler, çocuk ve genç ruhun temizliği, tokluğu, süsünü ve inancını ihmal eden her türlü tavrı iyiye yöneltir.